Beskyttelse mod lynnedslag.

Vidste du, at elektriske installationer som ventilationsanlæg, alarm, datanetværk, styringsanlæg er i fare, når lynet slår ned?

Billede mangler

Når et lyn udløses, dannes spændingsspidser, eller ”transienter” som det også kaldes. Transienterne ødelægger data-, signal- og teleudstyr, når overspændingen føres ind via stikkontakten, antennekablet og bredbåndsforbindelsen. 

Det kan ske som en øjeblikkelig ødelæggelse eller ved "usynlige" skader, der skaber periodiske fejl, og derfor er meget vanskelige at finde. Derfor er det vigtigt at beskytte sig mod lynnedslag.
 

Flere lynnedslag i fremtiden

I takt med klimaforandringerne oplever vi et stigende antal lynnedslag. Derfor vælger stadigt flere at sikre deres elektriske installationer med transientbeskyttelse.
               
Ved at sikre dine installationer med transientbeskyttelse udsætter du ikke dine apparater for større spænding, end de kan klare, og du skal ikke bekymre dig om, hvorvidt dit elektriske udstyr fungerer. For det gør det! 

Fordele ved transientbeskyttelse:

  • færre driftsstop og mere sikkerhed
  • mindre brandfare
  • færre personskader
  • færre materielle skader pga. overspændinger
  • færre tab af data og informationer

Transientbeskyttelsen monteres i el-tavlen, hvor sikringerne er placeret. Hvis der kommer en transient i ledningen, vil beskyttelsen straks træde til og lede den ud gennem jordforbindelsen og ned i jorden. Transientbeskyttelsen ser ikke ud af meget, men kan spare dig for store summer, hvis uheldet er ude.